BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, August 10, 2011

sentuhan .



setiap sentuhan
membawa
 kasih sayang 


like this huhhh ? 

soo sweet ! auuuwm ! 




Wednesday, August 3, 2011

sehari sebelum puasa .

hehehe ,
aktiviti sebelum puasa .
mandi-manda di karnival sungai petani :)
seronok tak terkata ,
gadis pergi bersama teman-teman :)










Tuesday, July 12, 2011

situasi


selsema
sakit tekak
pening
tak de mood

mungkin
nak 

demam

aik ? ikan pun ader yang demam ? hahah

Wednesday, July 6, 2011

mari meniru ^^


HAHAHA .
amboii , suke sngat nmpak ,
salamat petang semua .
tibe2 balik dri kolej rse nak update blog :)
tajuk kali ni 

MARI MENIRU 

ish , ish , meniru ?
ape faedah nye meniru ni ?
bole dapat markah tinggi ?
bole prasan bagus dalam kelas ?
or anything else ?

kalau kantoi mcm mne ? 
tak ke menyusahkan dri sendri ?
memalukan parents n nme sendri ?
so , pandai buat pandai tanggung lah ^^,

nak tengok macam2 ragam meniru nie ?
meh lihat sini





ta kesah lah nak tiru gaye mcm mne pun .
asal kan korang tak menyusahkan sesiapa .

n last skali .
pesanan penaja . kuikui


pikir dulu sebelum meniru !

Tuesday, July 5, 2011

hari ini, hari ibu saye .


heeee , sangat seronok today ,
even ta dpat nk celebrate birthday bonda terSAYANG bersame .
tapi gadis takan pernah lupe :)
heehe , petang tadi ibu call .
dalam 3pm mcam tu ,

ibu : along ni dah pkol 3 .
along : ??. pkol 3 ? npe buu ?
ibu : dah lambat nie ..
along : nak g mne ?
ibu : alaaa ,
along : happy birthday ibu musyukk .
(smbil nyanyi lagu birthday)

haha , mesti ibu engat along lupe ..
sumpah tak .
sje je wat lupe :)



okay , gadis sayang mereka sahaja *fullstop

Tuesday, June 28, 2011

kau buat hal kau .


salam semua
maaf, sebab tajuk entry kali ni agak kasar sedikit .
sakit hati, bengkak hati, geram itu perangai syaitan
owhhh , aku bukan itu .
nak citer sikit ,
okay sikit saje jangan merepek .

engkau, 
kalau jadi kawan aku boleh tak jangan terlalu menyibuk .
menyampah .
jangan berlakon 'macam' kau ambil berat pasal aku !
benci .
tolong aku TAPI mengungkit .
meluat .

okay enough tentang engkau . sial



Monday, June 20, 2011

selamat hari bapa .


salam semua .
first of all, gadis nak mengucapkan selamat hari bapa kepada semue bapa di dunie.
termasuk lah Encik Mohd Hanafi Bin Mohd Noh.
hehe, ayah gadis lah tu .
ayah, terima kasih selama nie bnyak berkorban dan melayan karenah anak perempuan sorang ni .
along bangga sangat dpat ayah yang penyayang mcm ayah .
tak pernah berkira dan sentisa memberi sokongan kat along .
 n lastly ......

LOVE YOU AYAH !! 

 mmmmmmuuuahxx!

 







Thursday, June 16, 2011

im so sorry . .



jam menunjukkan 23:02 minit malam ,
online di kedai mamak Alor Star sambil menghirup white coffee , 
maaf lah sebab dah lame ta mengupdate blog nie .
ea , salah gadis . this week sibuk ngan klas n hal2 lain .
huhu . ta banyak bnde menarik nak cite pun .
cume kehidupan di Alor Star semakin bagus :)
hehehe . ok thats all .
hahaha
bye babes :)


Monday, May 23, 2011

Terima Kasih .


ASSALAMUALAIKUM 

Sebagai pembuka bicara. Tajuk entry gadis kali nie "Terima Kasih". Aish, maaf sebab suda lame tak mengupdate blog nie :(. Lagi beberapa hari je result exam bagi student UiTM nak keluar. Seriously, gadis nervous. Harap-harap keputusan exam kali nie tidak mengecewakan gadis dan ibubapa. Entry kali nak nak mengimbau kenangan semestar 2C. Before msok semester 3 nie, rase rindu plak kat semester 2 dulu. *mengader lah ko , dulu nak cepat sngt masok sem 3. Terima kaseh yang tidak terhingga kepada semua rakan sekelas kerana banyak membantu dan saling bekerja sama antara satu sama lain. Banyak membantu mengulangkaji pelajaran bersama, gelak tawa bersama, berkongsi lara bersama. *ececeh , dah la tu. Lepas masok semester 3 hope korang ta lah sombong kalau kelas kita tak same lagi. Dan tak lupe juge good luck tok semester 3 nie :).







ini lah wajah-wajah mereka :)



Monday, May 16, 2011

twitter ^^


hye peps .
haha , bende yang baru gadis blaja :)
twitter ^^
haha , baru blaja yea gadis :)
okay what . ader lah sekor burung nie kat blog gadis .


uolss should try this t0oo (^_^)

Sunday, May 15, 2011

JUVANA TV3





Haaaa , cter yang baru kat TV3 sekarang nie ...
haha . bru ke gadis ? ko yang lmbat tawu .
whateverlah , janji aku dah cover semua episod juvana nie . kihkih .
tajuk cerita JUVANA , pelakon utama ZAHIRIL ADZIM (^^,)
haha , knal kan mamat jambu tuh :)
so sekarang mari kita bace sikit pasal sinopsis juvana....aku tidak akan terperangkap selamanya .

Kisah Juvana bermula apabila Daim bin Yahya (Zahiril Adzim), seorang remaja 17 tahun yang pendiam dituduh membunuh ibunya dan teman lelaki ibunya. Tidak upaya untuk membela diri dan membuktikan kenaifannya, Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti (sebuah sekolah NGO) sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan.

Bermulalah episod ngeri Daim yang menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar diketuai oleh Botak (Johan Ariff). Encik Raja (Bront Palarae), warden yang tiada belas kasihan hanya membiarkan kejadian tesebut terus berlaku. Pengawal sekolah, Tony (Hariry) yang menggunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah hanya memburukkan keadaan Daim. Cikgu Ariffin ( Beto Khusairy) dan Cikgu Azmee (Irfan Roslan) juga mengambil langkah atas pagar dan enggan masuk campur dalam kes pergaduhan pelajar.

Daim hanya mempunyai harapan semula apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), seorang tokoh guru bimbingan dan kaunseling menerima tawaran untuk mengajar di Sekolah Wirabakti. Cikgu Zakiah teruja dengan tawaran tersebut dan bercita-cita untuk membimbing pelajar-pelajar di sekolah juvana. Namun begitu,, tugasnya tidak mudah dilaksanakan kerana pelajar-pelajar di sana samseng belaka dan tidak mahu belajar. Warden Raja tidak suka dengan kehadiran Cikgu Zakiah kerana dia memerlukan lebih ramai pengawal dan bukannya guru. Bagi Warden Raja, Sekolah Wirabakti hanyalah sebuah penjara untuk pesalah-pesalah juvana dan cuma kekerasan yang dapat mengawal budak-budak tersebut.

Di bawah bimbingan Cikgu Zakiah, Daim mula mendapatkan keyakinan diri apabila dia menyertai kelab pendebatan. Daim sudah berani melawan balik Botak dengan cara psikologi untuk meleraikan pergaduhan dan mula mendapat sokongan daripada pelajar-pelajar lain. Namun, apa yang Daim dan Cikgu Zakiah tidak tahu ialah isi hati Warden Raja yang dilihat seakan setuju dengan perubahan positif yang berlaku dalam sekolah tersebut. Daim dan Cikgu Zakiah sedang berdepan dengan ancaman nyawa daripada pihak yang tidak menyenangi tindakan mereka. Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Juvana, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.

menarik ? yup ! sangat menarik okay :)
setiap malam isnin jam o9.0o malam .
enjoy ur watching guys ^^


Sunday, May 8, 2011

alhamdulillah ^^.



trime kasih awak .
gadis sangat menghargai :)
trime kaseh jadi follower yang ke 1oo
nak tawu sape ????
haaaa , ini lah orang nye . . 



huhu
bkn sng sebenar nye nak AJAK orang untuk follow blog kite .
tapi pape pun gadis dah buat yang terbaik :)


trime kaseh juge kepada semua followers


p/s  : senang nye hati . mohd fauzi bin mat  teman .





Wednesday, May 4, 2011

CONTEST SEMUA TENTANG 4


haaa . update je blog nk citer psal contest .
nie kali kedua gadis join contest .
menang or kalah semua nye
brgntung pada takdir .
rezeki masing-masing .
choooiyy .

meh sini gadis nak citer~~


[4 PERKARA DESCRIBE ABOUT YOURSELF]
✿ suke gelak
✿ bnyak cakap
✿ degil
✿ simple

[4 NAMA MANJA KAMU]
✿ moon
✿ olle
✿ along
✿ diela

[4 PERKARA BAIK KAMU BUAT HARI INI]
✿ masak nasi
✿ beri nasihat pada kawan
✿ basuh pinggan
✿ kemas bilik tidor

[4 TEMPAT YANG NAK SANGAT PERGI]
✿ mekah 
✿ paris
✿ italy
✿ australia

[4 BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR]
✿ beg
✿ phone
✿compact powder
✿ purse

[4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST INI]
✿ blogwalking
✿ download lagu
✿ follow cikfiqa
✿ pergi tandas

[4 ORANG YANG KAMU SAYANG KAT DUNIA INI]
✿ ayah : mohd hanafi bin mohd noh :
✿ ibu : rapidah binti sharif :
✿ adik : mohd ajmal bin mohd hanafi :
✿ sahabat 

[4 JENIS RAGAM MANUSIA YANG KAMU JUMPA HARI INI]
✿ banyak songeh
✿ orang yang ta paham bahasa .
✿ ader phone, tapi ta reti nak angkat !
✿ adik yang terlalu manje! adehh

[4 MISI YANG KAMU HARUS CAPAI TAHUN INI]
✿ keluar bersama mmber sekolah dulu
✿ mencapai pointer yg tinggi .
✿ pergi JB rumah BYHA .
✿ kurus . haha

[4 HABIT BURUK KAMU]
✿ selalu merajuk
✿ cepat marah
✿ tangguh kerja .
✿ boros! ea itulah sye ^^ 

[4 PERKARA YANG KAMU FOBIA]
✿ kucing . pena kene cakar
✿ on9 time hujan . modem terbakar =,="
✿ cakap bodoh . pena kene cili mulut ngan ibu
✿ bagi orang pnjm duit . ta pena nak baya blik .

[4 SEBAB JOIN CONTEST INI]
✿ look interesting
✿ ingin mencuba nasib
✿ menambah kawan
✿ nak dapat hadiah misteri tu~~~



nak tag kamuu :


Tuesday, May 3, 2011

diam .



DIAM





mungkin itu yang terbaik 


Wednesday, April 27, 2011

cukup lah ea -,-


memujuk hati yang lara .
menulis tanpa mempunyai sifat belas kasihan .
tidak lagi menghiraukan perasaan orang lain .
ini tentang perasaan saye , 
bukan perasaan awak .
ini hak saye .
bukan hak awak .
kawasan saye .
bukan kawasan awak .
suke hati saye lah .
dan bukan suka hati awak .
hanya ingin memberi tahu :


saye sedang bersedih~



Monday, April 25, 2011

situasi yang kerap berlaku ^^,



hye semua .
today gadis nak cerite sikit tentang gelagat korang
semasa bergayot bersa bf/gf korang ..
check this out ;)

1. Tepat pukul 11 atau 12 malam mesti korang dah pegang henset korang..Sama ada tunggu panggilan atau korang yang akan call! Ada yang akan SMS tanya "Bz ke tak? Nak call nih" .....
2. Bila bergayut kadang2 tak kira tempat...Banyak port yang korang conquer.. Ada yang kat koridor..Ada yang depan pintu... Atas katil... Di meja study... Macam2... Masa ni dah tak kesah dah pukul 2 3 pagi pun sanggup gayut kat luar bilik asrama korang semata-mata dapat cakap ngan yang tersayang.... Kekasih punya hal, hantu2 dah tak takut dah!
3. Bila gayut punya gayut sampai mengantuk tapi si kekasih nak cakap lagi... Cakap2 sampai terlena.. Besok pagi pakwe/makwe call kata " Semalam dah tido eh? I panggil tak sahut2".. Dah mengantuk tapi taknak gtau sebab xmau kecewakan dia...apa daaaa~~

4. Tengah dok syok cakap telefon, tiba2 "tuuutt" call putus... Mula2 try call balik tak dapat.. Then check balance topup dah habis..Yang sang kekasih pun takde kredit.... Haa tyme ni la sibuk buat SOS topup la..Credit Advance la...Pi bilik kawan yang jual topup laaa...macam2...siap suruh ayah,mak, kakak dan abang pi topupkan..ish3!

5. Bila syok dok gayut atas katil tiba2 roomate nak tido dah..."Alamak,takkan nak gayut depan dia! Nak gayut di luar takut...Kalau gayut depan dia,nanti dia dengar aku bermanja-manja ngan kekasih aku lak" Bila dalam dilemma camni last choice ambik bantal cover! 6. Masa awal-awal call cakap la benda harian yang dibuat...Makan apa...Jumpa sapa...Aktiviti menarik yang dibuat...Then masuk part 2 plak dalam perbualan iaitu part gaduh-gaduh manja lak... Then masuk part ke 3...part pujuk memujuk pulak...Last2 BAIK balik...Banyak part sungguh laaa... 7. Kadang-kadang bila dah tak tahu nak cakap apa, pasang loudspeaker dan bagi roomate2 dengar sekali...Tyme ni semua pakat kerumun nak tanya soalan kat kekasih korang.. Nak menyibuk laa..nak mengusik laa... Nak buat Edisi Siasat laa... Yang roomate/kawan2 korang ketawa terbahak2 dengar kekasih kita bagi jawapan.... 8. Ada kes di mana tengah dok gayut then gaduh besar... Tyme ni (kalau perempuan memang menangis laaa) dan akan terus matikan telefon.. Haa mulalah pakwe ni call atau mesej si roomate korang supaya tolong bagi dia cakap ngan korang.... Tak pasal2 jadi orang tengah pulak.... 9. Bila akhir perbualan mestilah nak sebut " I LOVE YOU" atau " MISS YOU" tapi kita xsebut kuat-kuat...Malu kena ejek ngan roomate kalau dengar.....Oya, last sekali mesti ada "Mmmuuuaaahhh mmmuuaahhh" tu pun bagi kiss sesenyap mungkin... Malu punya pasal...tapi tetap nak bagi... 10. Haaa...ini memang satu situasi yang mana2 couple pun akan alami... "Awak letaklah dulu..." "Tak Nak... Nak awak letak dulu..." "Ala..semalam saya dah letak.. Hari ni awak pulak letak!" "Ala...jom kita letak sama2 k?Awak kira la sampai 3" "OK....1...2....3..." Hmmm...sampai ke sudah tak letak2.... Betul tak korang pernah alami situasi nih?
haha . untung lah badan dapt gayot mlm2
nway, pape pun jgn sampai mngabaikan pljaran yea sayang semua ;)


Monday, April 18, 2011

gembira (^^_)


senang hati .
gadis da bole trime care dier .
kate orang , 
lain orang , lain care nye. . 
same lah dengan mohd fauzi bin mat  nie .
dier seorang yang selamber ,
giler-giler ,
cakap ikot sedap mulut ,
even sometimes buat gadis trase .
haha . chill suda .


owh . okay until this .
mau sambung study .
tata syang semua . . 


Saturday, April 16, 2011

stop believe !



percaye ?
perlu ke aku percaye orang mcam kau .
sekarang satu2 bende pasal kau aku dah tawu .
ea , ko memang suke putar belit .
sane bby , sini bby .
after this aku da ta payah setia ngan orang macam kau .


Be Loyal to ur Lover and U will get the same in return??
so what if ur lover cheats u?
did they will get the same in return?
please act like adults..
dont simply hurts somebody feelings..
and dont think that U are good enough
to get the GOOD DEEDS in return.. 



kau yang tipu aku .

Wednesday, April 13, 2011

final exam


salam semua ,
firstly, gadis nak cakap pasal final exam gadis ,
yang hanye tinggal beberape minggu shj .
huhuhu. sedikit pressure . 
cube mencapai pointer yg tggi .
kalu bole nak DL lah .
INSYAALLAH .
gadis bole buat .
harap awak, awak , awak yang bace blog gadis nie ,
doa lah tok kejayaan gadis juge ea .

n lastly . maybe dalam 2 or 3 weeks nie gadis sibuk nak
mengulangkaji plajaran .
so , sayang saye tu , harap paham lah ea . hehe
  

tata my dearest reader .

^__^




Thursday, April 7, 2011

sakit hati


ari nie mmg mcm sial la !


memang sakit aty sangat .


buat ape pun ari nie . sume ta kene .


pasal assignment la, test la, pasal tggu bus n mcm 2 lagi .


mulai ari nie gadis ta kan muda percaye kan sume orang .


lepas ni kalu gadis wat bende yang ko ta suke .


maaf la ea .


sebab ko yang buat macam ni dulu .


so , trime lah .



Wednesday, April 6, 2011

ITULAH SAYANG :)


Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Itulah sayang

Monday, April 4, 2011

mungkin







mungkin saya terlalu cemburu~~





think positive

confused




hati saya tidak senang awak buat macam ni .
so please .




........

Saturday, April 2, 2011

sabtu


mata tertumpu pada lappy yang berada di atas meja ,
melonjakkan nafsu dan perasaan aq ingin menulis entry blog pada pagi sabtu yang sedikit membosankan ,
membuka lappy , menaip passwod dan log in blogger ,
jari menaip sepatah demi sepatah huruf dan menjadi sebuah ayat ,
rutin pada pagi nie :

bangun tido 0800 am
mandi 0830 am
basuh baju 0915 am
makan roti canai 1000 am
sidai baju 1030 am
kemas katil 1120am
manulis entry baru 1135 am

arrrggghhhh !                 


STOP IT GADIS .

Friday, April 1, 2011

he said ^^,

mood : happy
hati berbunge-bunge :)

klu peribahasa = menunggu "moon" jatuh ke riba
klu lagu = bila "moon" berwarna biru
klu jiey punye plak = bile "moon" nak jadi kesayanganku??

sweet sgat lah dier nie , hope he will be mine soon n forever <3

gatal lah moon nie !

Wednesday, March 30, 2011

totally MISS you :'(



Dear Mom,
I may not like you all the time, but
I love you always.

                                             Me






this week da genap 1 month xbalek umah ,
rindu ibu , just dapat wc n call je ...
huhu :'(
bler nk blik KL nie ?
along SAYANG ibu <3



Tuesday, March 29, 2011

minggu yang sibuk =_=!

dimulakan dengan salam :)
assalamualaikum . . .

seriously , 
minggu ni gadis sngt sibuk dan teramat sibuk sampai lupe 
nak berblogwalking , facebooking n so on . . .
tapi xpe , walaupun a littlebit busy , ok what, xdelah rse terok sgt :)
lagi 3weeks nk final ..
argggghh!
sedikit tension dan tertekan . .
hope ibu, ayah dan rakan2 doa yang terbaik tok gadis ea :)

okay n lastly , hehe
bubye semua ;)

Friday, March 11, 2011

selamat ulang tahun sayang :)

selamat ulang tahun sayang :) tanggal 9 march 2011 genap lah umur gadis 19 tahun :)
rase seronok dapat celebrate wif member tersayang iaitu aunie , byha , a'an n killa :)
trime kaseh ea kawan2 wat suprise tok mlam tu .
tQ to killa sebab sembur gadis ngan bedak wangi tu ~~ haha
dan trime kaseh juge tok kek coklat yang comeel tuuu~~

mereka kate kek tu macam saye :)

9 mac 2011, di kolej , okay , sume dah twu . hppy birthday dila . haha .
satu ary tu ader je yg nk wish . sumpah malu . sampai klass typing pun satu klas nyanyi lgu birthday .
nway thanks to ika bg coklat tu .

sedap la coklat nie :)satu kelas gadis bg rase :)

xlupe juge kpada afiq a.k.a mamu sbab blnje aiskrim 

hehehe :)

n lastly trime kaseh sesangat to asrul faez sbb bg DOMO KUN .
sumpah gadis suke giler 'raksase' tu . haha
tercapai juge hajat nk hadiah birthday tu :)




uwmmph~~~xtwu la nk ckp pe dah .
trime kaseh ibu ayah yang wish , gadis xkan lupe segale nasihat
yang ibu text pagi2 subuh tu :'(


Monday, March 7, 2011

CONTEST BLOG PALING SIMPLE .

Salam semua . . for the first time gadis join contest at blog nie .
feel so xcited . haha , poyo jew . 
name contest ialah CONTEST BLOG PALING SIMPLE .
syarat-syaratnye senang sahaje .
pergi ke SINI untuk mengetahui butiran selanjutnye :)
hadiah yang ditawarkan sngat lumayan .
mari lah same2 memeriahkan contest nie :))



SIMPLE means :

S >> Saya
I >>  Ingin
M >>  Merebut
P >> Peluang
L >> Lagi
E >> Esok

hAhA . just try , n nie lah hasil nye :)
okay , disini gadis nak tag 3 org  

kawan comel :)